До 1000 лв. лева застраховка Гражданска отговорност за нарушителите на пътя.

...
До 1000 лв. лева застраховка Гражданска отговорност за нарушителите на пътя.
Коментари Харесай

Шофьори с нарушения ще плащат до 1000 лв. за „Гражданска отговорност”

До 1000 лева лв. застраховка „ Гражданска отговорност ” за нарушителите на пътя. Това планува новата система „ бонус малус ”, заяви btv като се базира на отчета, който ще дефинира цената на полицата. Освен шофьорът досие ще има и автомобилът, така че да се избегнат измами при заплащането на полицата. 

Системата работи дейно в доста европейски страни и е довела до понижаване жертвите на пътя. В момента у нас цената на „ Гражданска отговорност ” се образува въз основа на разнообразни фактори - стаж на водача, възраст, обитаемо място и кубатура на колата.

Със системата „
бонус малус ” вече водещо значение ще има досието на лидера - дали има нарушавания на пътя. Колкото по-тежко е то, толкоз повече оскъпява полицата.
 
В отчета има 11 разновидността за цената на полицата. Изрядните шофьори могат да получатотстъпка от 7 до 40% от цената на застраховката. Това значи, че при лавица от 200 лв., ще се икономисват от 14 до 80 лв.. Полицата за нарушителите пък ще бъде оскъпена между 180 до 400%. Което значи, че тя може да доближи до 1000 лв..

С въвеждането на новата система всеки осигурител ще реши кои фактори да вземе поради при образуване цената на полицата. Водещо ще бъде дали лидерът е имал нарушавания през последната година.
 
Докладът към този момент е предаден на разнообразни институции за разискване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР